Algemene voorwaarden – Laatste versie 2/5/2020


Contact

Wij doen ons uiterste best voor jou als klant. Daar hoort bij dat je ons eenvoudig kan contacteren. Mocht je vragen hebben dan kan je ons bereiken middels de volgende gegevens:

Okidoos – De Speelvogels VZW
Tel: +32 495 54 84 37
Mail: maria@okidoos.be
De handelsnaam van ons bedrijf is: De Speelvogels vzw
Onze domeinnaam is www.okidoos.be
Ons vestigingsadres: Antverpiastraat 12 – 2160 Wommelgem
Ondernemingsnummer: 0589953802
RPR Antwerpen
Rekeningnummer


Toepasselijkehid van deze algemene voorwaarden

Elke verrichting via de website (www.okidoos.be), inclusief bestellingen en aankopen, houdt de uitdrukkelijke, onvoorwaardelijke en onherroepelijke aanvaarding in, zonder enig voorbehoud. Deze algemene voorwaarden houden het volledige akkoord in tussen De Speelvogels en de klant in verband met het voorwerp waarop zij betrekking hebben en vervangen elke voorafgaandelijke mondelinge of schriftelijke afspraak in dit verband. De eventuele ongeldigheid en/of nietigheid van een bepaling van deze algemene voorwaarden doet geen afbreuk aan de geldigheid en/of afdwingbaarheid van alle andere vermelde bepalingen.


Aanbod

Elke Okidoos bestaat uit een samenstelling van materialen en spelfiches. Afbeeldingen die getoond worden op de site zijn illustratief en kunnen licht verschillen van de inhoud van de Okidoos. Bestelde producten zijn niet bestemd voor wederverkoop.


Prijzen

De prijzen van artikelen aangeduid op de website zijn exlusief verzendkosten in België. De prijzen waaraan Okidoos artikelen aanbiedt, kunnen steeds wijzigen. Voor een bestelling via de website geldt steeds de prijs die van toepassing is op het moment van de bestelling. De verzendkosten kunnen verschillen naargelang de regio.


Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de je bezorgadres nog te wijzigen.


Garantie & Klachten


Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan jou te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling beschadigd bij jou aankomt. Je hebt dan recht op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorgdragen voor reparatie of vervanging.


Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar maria@okidoos.be
Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.


Aansprakelijkheid

Okidoos is niet aansprakelijk voor eender welke schade door het niet opvolgen van door Okidoos verstrekte product- en gebruiksaanwijzingen en waarschuwingen. Okidoos is bedacht voor kinderen van 3 tot 12 jaar, maar kan materialen bevatten die niet als speelgoed werden gecertifieerd en dienen onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt.


Betaalmethodes

Je kan je bestelling op verschillende manier betalen. Momenteel bieden we de volgende betaalmethodes aan: Bancontact – Overboeking


Herroepingsrecht, retour en terugbetaling

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen.

Wens je hiervan gebruik te maken? Neem dan contact op met ons via maria@okidoos.be en stuur je Okidoos naar Okidoos.De Speelvogels vzw, Antverpiastraat 12, 2160 Wommelgem, België met duidelijke vermelding van het rekeningnummer waarop je het volledige orderbedrag wil ontvangen. 

De kosten voor retour zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €5,70 per pakket. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder.

Indien je de Okidoos terugstuurt, dien je het product met alle geleverde toebehoren ongeopend en in de originele staat en verpakking te retourneren. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Heb je een abonnement aangekocht maar wens je dit toch niet te gebruiken dan heb je tot 5 werkdagen voor de eerste levering de tijd om je abonnement te annuleren. Stuur hiervoor een mail of brief naar Okidoos-De Speelvogels vzw. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na het ontvangen van de annulatie terugstorten. Je abonnement later stopzetten of pauzeren kan voorlopig niet bij Okidoos.


Intellectuele eigendom

Alle intellectuele eigendomsrechten gerelateerd aan Okidoos, de website, de producten en diensten behoren op exclusieve wijze toe aan De Speelvogels vzw of haar licentiegevers. 
Met andere woorden is het te allen tijde (ook voor of na beëindiging van de overeenkomst) verboden (enige vormgeving of creatie van, in of verbonden aan) de producten op enigerlei wijze te reproduceren of mede te delen aan het publiek zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke en voorafgaande toestemming van De Speelvogels vzw of haar licentiegevers. 

Niets in deze voorwaarden kan worden geïnterpreteerd als zijnde een overdracht of licentie van of m.b.t. de intellectuele eigendomsrechten.